Topsport Vlaanderen-Mercator geeft 2 West-Vlaamse beloften profcontract

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

West-Vlamingen Arthur Vanoverberghe en Zico Waeytens worden vanaf 1 januari 2012 prof bij wielerploeg Topsport Vlaanderen-Mercator. Daarnaast krijgt ook Oost-Vlaming Gijs Van Hoecke een contract. Dat maakte het professionele continentale wielerteam vrijdag bekend.

Menenaar Arthur Vanoverberghe (21) is een ex-Belgisch kampioen bij juniores (weg- en tijdrit) en heeft diverse nationale WK- en EK-selecties achter zijn naam.

Zico Waeytens (19) uit Ledegem won dit jaar de Ardense Pijl. Hij wordt net als Vanoverberghe vanaf 1 augustus eveneens stagiair bij Topsport Vlaanderen-Mercator.

Oost-Vlaming Gijs Van Hoecke (19) veroverde in maart brons in het onderdeel omnium, een Olympisch nummer, tijdens de wereldkampioenschappen op de baan in Apeldoorn. Hij zal bij Topsport Vlaanderen-Mercator “over alle faciliteiten beschikken om zich optimaal voor te bereiden op het WK in Melbourne en de Olympische Spelen in Londen. Daarna kan hij bij onze ploeg dan verder werken aan zijn carrière als baan- en wegrenner”, klinkt het.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier