Topsport Vlaanderen-Baloise op stage in Calpe

Redactie KW

Wielerteam Topsport Vlaanderen-Baloise was de voorbije week op stage in het Spaanse Calpe. De ploeg is in volle voorbereiding op het nieuwe wegseizoen.

Topsport Vlaanderen-Baloise kijkt tevreden terug naar het voorbije seizoen, alhoewel met Pieter Serry naar Omega Pharma-Quick.Step slechts een renner de overstap kon maken naar een Worldtourploeg. Een grote uitschieter ontbrak in 2013, maar de ploeg was wel voortdurend in de aanval, en oogstte in de kampioenschappen. Dat wordt ook in 2013 het doel. Om die doelstellingen te realiseren rekent de ploegleiding op de oudere jongens, zoals Pieter Vanspeybrouck. Die is eindelijk verlost van zijn rugpijnen, na een bezoek aan dokter Meersseman in Milaan.

Tweedejaars Eliot Lietaer, Tim Declercq en Arthur Vanoverberghe mogen nu hun eigen accenten leggen na een jaartje proeven. Zico Waeytens revalideert van een operatie, maar hij was niet de enige met lichamelijke sores. Jarl Salomein vond na jaren de oorzaak van zijn slapende been.Ook Stijn Neirynck zag na een uitstekend voorjaar zwarte sneeuw. Na een knieoperatie haalde hij toch nog de bergtrui in de Tour Eurometropole.

Topsport Vlaanderen geeft dit jaar vijf nieuwelingen een kans, onder wie een West-Vlaming. Yves Lampaert kende een superseizoen met o.a. de Belgische titel tijdrijden, de PK’s op de weg en tegen de tijd, en een derde plaats in de jonge Flandrien.

Topsport Vlaanderen-Baloise op stage in Calpe

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier