Topper van de week: KBC Kortemark klopt PS Crelan Oostkamp

Redactie KW

Op de openingsspeeldag in eerste nationale van het minivoetbal stond meteen de enige West-Vlaamse derby geprogrammeerd. KBC Kortemark deelde PS Crelan Oostkamp meteen een tik uit door met 2-5 te winnen.

De thuisploeg was nochtans in het openingskwartier op 1-0 gekomen door een afstandsschot van kapitein Niels Rotsaert. Zijn broer Bjorn, die na het vertrek van Dany Verzeele naar reeksgenoot San Siro Deftinge, de rol als coach op zich neemt wist zijn ploeg op het veld goed uiteen te houden wat een kwartier later resulteerde in 2-0. Bij dit doelpunt was er protest bij Kortemark omdat voorafgaand aan de overkant al of niet een fout werd begaan. Van dan af ging het licht uit bij de scheidsrechter en stapelde hij de foutieve beslissingen op. Kortemark kwam op 2-1 en kort nadien werd een doelpunt voor PSO, waarbij de bal nipt over de doellijn ging, niet goedgekeurd. Zo gingen de spelers rusten met 2-1.

Revanche Kortemark

In de tweede helft zagen we een ander Kortemark en misschien een iets te laks optreden van Oostkamp. Joeri Pardo zorgde vrij vlug voor 2-2, kort nadien werd door Kortemark nog een schepcorner naast gekopt. De 2-3 bleef echter niet lang uit: een vrije schop naar links naar de alleenstaande Pardo werd door hem hard binnengetrapt. PSO moest van dan af risico’s nemen, iets wat in de kaart speelde bij de bezoekers, die vooral sterk zijn in de omschakeling. Zij konden tevens enkele keren de bal over de volledige tegenstand droppen. Zo werd het nog 2-5. Meteen had Kortermark de revanche voor de uitslag van vorig seizoen beet. Het werd toen 12-2 voor Oostkamp.

KBC Kortemark heeft zich versterkt en wil die goede reeks van de terugronde vorig seizoen doortrekken. De ploeg van de nieuwe coach Luc Bogaert lijkt met het potentieel dat ze hebben te slagen. Oostkamp ambieert opnieuw een plaats bij de eerste vier. De club koos voor ervaring, maar gaf een 2-0 toch wel iets te gemakkelijk weg. Een jongere inbreng en een afwerker dringt zich op termijn misschien wel op.

PS Oostkamp trekt volgende week naar Real Geraardsbergen, Kortemark speelt thuis tegen Kreadance Oudenaarde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier