Tim Maeyens wint Internationaal Rivierenhoofd Seneffe

Redactie KW

De Brugse roeier Tim Maeyens heeft zondag de skiff op het Internationaal Rivierenhoofd in Seneffe gewonnen. Maeyens loste in de eerste belangrijke testrace van dit olympische seizoen de verwachtingen vlot in.

De tweevoudige olympische finalist won de zes kilometer lange chronorace met een voorsprong van een kleine veertig seconden op Hannes Obreno. De 20-jarige Obreno, vorig seizoen nog lichtgewichtroeier, miste dus zijn debuut in de open categorie niet en werd knap tweede. Vorig jaar keek de atleet van de Brugse TR nog tegen een kloof van 53 seconden aan. Tim Brys en Gilles Poysat onderstreepten hun talent met een knappe derde en vierde plaats.

Ook bij de vrouwen deden de lichtgewichten het erg goed. Joanna Hammond won de race met amper drie seconden voorsprong op de Gentse eerstejaarssenior Eveline Peleman. Katia Rottiers werd derde. Rottiers nam dan weer op haar beurt in de open categorie verrassend de maat van meervoudig nationaal skiffkampioene Annick De Decker, Marine Lewuillon en Evi Geentjens.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier