Tim Maeyens: “Top acht WK is het grote doel”

Redactie KW

Roeier Tim Maeyens wil zich verzekeren van deelname aan de Spelen volgend jaar. Daarvoor krijgt hij de hulp van een nieuwe coach, de Fin Veikko Sinisalo. Na het mislukt experiment met de dubbelvier en het missen van de A-finale in de skiff op het WK vorig jaar, voelt hij zich opnieuw goed en comfortabel in de eenmansboot. “Het mislukte experiment met de dubbelvier had ook een positieve kant, want nu weet ik zeker dat het in de skiff moet lukken”, zei Maeyens dinsdag in het Bloso Watersportcentrum in Willebroek.

Op het BK dit weekend in Willebroek verdedigt Maeyens zijn titel. “Het is geen groot doel en ik heb er ook niet specifiek voor getraind, maar iedereen verwacht wel dat je wint. De internationale regatta in Essen wordt mijn eerste echte test van het seizoen. Maar hèt doel dit jaar is olympische kwalificatie. Als ik op het WK bij de beste acht eindig, ben ik zeker van mijn ticket”, aldus de tweevoudige olympische finalist.

Op weg naar Londen krijgt Maeyens dus hulp van Veikko Sinisalo, die de vijf Belgische mannenteams zal trainen. Behalve Maeyens zijn dat de dubbeltweeduo’s Bram Dubois/Hannes De Reu en de broers Hannes en Thijs Obreno. “Voor Bram en Hannes komt Londen nog wat vroeg, zij mikken op de Spelen vier jaar later in Rio”, licht Sinisalo toe. “De broers Obreno gaan dit seizoen wel vol voor een olympisch ticket.”

Het WK in het Sloveense Bled staat van 28 augustus tot 4 september op de kalender.

(JV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier