Tim Maeyens en Melissa Debackere Sportman en Sportvrouw

Redactie KW

Tim Maeyens en Melissa Debackere zijn gisteren op het Gala van de West-Vlaamse Sport uitgeroepen tot Sportman en vrouw van 2008. Het Gala is een samenwerking tussen de provincie en de sportredacties van Focus, WTV en de Krant van West-Vlaanderen.

Het Casino van Oostende zat bomvol voor het Gala van de West-Vlaamse Sport. Een jury verkoos laureaten in acht categoriën. Voor de Sportman van het jaar waren Stijn Devolder, Tim Maeyens en Joerie Vansteelant de kandidaten. Het Brechtje ging naar Tim Maeyens, die op de Olympische Spelen in Peking net naast het podium viel.

“Je gaat niet zomaar naar de Spelen. Je wil die medaille. Houden die andere drie ermee op? Die drie houden er niet mee op, nee. Ik zal zelf sterker moeten worden. We hebben al een paar pijnpunten ontdekt waar ik mij nog kan verbeteren. Je mag nooit rekenen op de zwakte van de tegenstand”, zegt Tim Maeyens.

Melissa Debackere, Petra Santy en Grace Verbeke waren genomineerd voor de Sportvrouw van het Jaar. Melissa Debackere haalde het en was daar zelf zeer door verrast.

“Ik was superverrast toen ik mijn naam hoorde. Ik vind het ongelooflijk. Met een punt het BK verliezen is heel jammer. Het moment zelf besefte ik dat nog niet echt, maar maanden later is er wel dat verwrongen gevoel van: we zaten er zo dichtbij”, zegt Melissa Debackere.

BC Oostende werd uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar. De andere laureaten waren autopiloot Frederic Vervisch als beste jongere, zwemmer Sven Decaessteker als beste sporter met een handicap, en wereldkampioen zeilwagenrijden Egon Plovier bij de minder bekende sporten. Frans Claes kreeg een Brechtje voor uitzonderlijke sportverdienste, Petra Santy werd bekroond voor haar loopbaan.

Het Gala van de West-Vlaamse sport wordt uitgezonden op kerstdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier