TIGER ZwevegemDeerlijk laat klauwen zien

Redactie KW

TIGER ZwevegemDeerlijk behoudt het maximum na winst bij K-Basketteam Kortrijk (67-72)

TIGER ZwevegemDeerlijk heeft de moeilijke verplaatsing naar K-Basketteam Kortrijk tot een goed einde gebracht en blijft ongeslagen aan de leiding. Na een geladen en pittige match won het de derby met 67-72.

Met het treffen tussen K-Basketteam Kortrijk en TIGER ZwevegemDeerlijk stond in eerste provinciale een echte topmatch op het programma. Veel volk in het kleine maar stemmige HIEPSO-zaaltje en die kregen uiteindelijk waard voor hun geld. De thuisploeg met Verdure, Vanthournout, Destaebel, Kestemont en Folens in de starting five kende een droomstart. Folens scoorde de eerste twee punten van op de vrijworplijn, Desmet bracht inside zijn eerste twee punten op het scorebord en van dan af was het al Kortrijk wat de klok sloeg.

Via 6-2 evolueerde de stand naar 15-6. Tijdsein voor TIGER-coach Huyghebaert om een time-out te vragen en zijn discipelen de levieten te lezen. De thuisploeg drukte door tot 19-6 maar de goed ingevallen Degels en Brecht Duyck zorgden weer voor een wedstrijd (23-18). TIGER ging op zijn elan door en kwam in de tweede periode voor de eerste keer op voorsprong (23-24) met een driepunter van Ghekiere. Beide ploegen kwamen daarna om beurt tot scoren en halfweg leidden de bezoekers met 37-39.

De thuisploeg was na de rust onmiddellijk bij de les en boog de achterstand om in een 48-41-voorsprong. TIGER leek even uitgeteld maar herpakte zich snel, plaatste onder impuls van Demeyere en Ghekiere een 0-8-tussenspurt en leidde met 53-56 met nog 10 minuten te gaan. Kortrijk had in het slotquarter geen antwoord op de zonepress van TIGER. De bezoekers kwamen 53-62 voor, verzuimden vanop de vrijworplijn de klus helemaal af te maken maar haalden het uiteindelijk met 67-72.

Quarterstanden: 23-18/37-39/53-56/67-72.

Speelden voor K-Basketteam Kortrijk: Verdure 3, Vanthournout 17, Deloddre, Destaebel 11, Vanoutryve, Verfaille 6, Kestemont 20, Folens 8 en Vanwalleghem 2.

Speelden voor TIGER ZwevegemDeerlijk: Demeyere 6, S. Duyck 10, Degels 15, D’Hooge 2, B. Duyck 14, Decorte 2, Ghekiere 10 en Desmet 13.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier