Tielt wint belangrijke wedstrijd tegen Vlamertinge

© VDB VDB

De dames van Tievolley Tielt hebben een goede zaak gedaan in de strijd om het behoud in de Liga B, de tweede klasse in het damesvolleybal. In een spannende wedstrijd wonnen ze met 1-3 tegen Vlamvo Vlamertinge.

Vlamertinge, de laatste in de stand, mist een aantal sterkhouders en had geen hoge verwachtingen voor de wedstrijd tegen de nummer 11. Toch won Vlamvo de eerste set met 25-20. In set twee kregen we een compleet ander beeld. De bezoekers liepen snel uit en wonnen de tweede set met 14-25. In set drie is er meer evenwicht in de wedstrijd. Het ging gelijk op tot 15-15 maar daarna trok Tielt ook set drie naar zich toe, 17-25. In de vierde set leek het er lang op dat er ook nog een vijfde en beslissende set zou aankomen. De thuisploeg kwam 18-11 voor, maar daarna kwam Tielt terug. Tievolley ging op en over de thuisploeg en won de set met 22-25. Door de 1-3-overwinning maakt Tielt de kloof met de degradatiezone opnieuw wat groter. Voor Vlamertinge wenkt de degradatie.