Thomas Meunier van Club Brugge mag zich Rode Duivel noemen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Bondscoach Marc Wilmots heeft vandaag een selectie met 26 namen bekendgemaakt voor de vriendschappelijke wedstrijden in het Brusselse Koning Boudewijnstadion tegen Colombia (14 november) en Japan (19 november), en ook Thomas Meunier is daar bij.

Met Thomas Meunier, de 22-jarige rechtsachter van Club Brugge, is er een nieuwkomer in de selectie van de Rode Duivels. Hij vervangt de geblesseerde Guillaume Gillet (Anderlecht). In vergelijking met de WK-kwalificatiematchen van vorige maand tegen Kroatië en Wales komen aanvaller Jelle Vossen (Racing Genk) en middenvelder Radja Nainggolan (Cagliari) bij de groep. Aanvoerder Vincent Kompany (Manchester City) ontbreekt nog steeds door een blessure.

“Al langer in het vizier”

Wilmots benadrukte donderdag bij de voorstelling van zijn selectie dat hij Meunier al langer in het vizier had. “We volgen Thomas al een lange tijd. Over zijn kwaliteiten stellen we ons geen vragen. Nu is het afwachten hoe hij zich in de groep integreert”, vertelde de bondscoach, die Meunier ook een keuze voor de toekomst noemt. “Hij heeft alles in zich om op die positie uit te groeien tot een grote speler. Hij is gedisciplineerd, kan goed uitvoetballen en vooruit spelen.”

De oefenduels tegen Colombia en Japan zijn de eerste van de nationale ploeg in de voorbereiding op de eindronde van het WK van volgende zomer in Brazilië.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier