Tennis – tweede editie Optima Open

Redactie KW

Na het succes van de eerste editie van de Optima Open, een tennistornooi met o.a. Bjorn Borg, hebben de organisatoren hebben beslist om het succesvolle evenement van afgelopen zomer te herhalen in 2011.

De gekozen periode voor deze tweede Optima Open is, op een dag na, dezelfde als het voorbije jaar: 19, 20 en 21 augustus. Ook de succesformule blijft dezelfde: een zelfde locatie, de Royal Zoute Tennis Club in Knokke en opnieuw een spelersveld van even hoog niveau als de vorige editie waar topspelers als Bjorn Borg, Goran Ivanivesic, Guy Forget, Henri Leconte, Pat Cash en Richard Krajicek op de affiche prijkten.

Hiermee krijgt de Belgische tennisliefhebber een nieuwe gelegenheid om de mannen die de geschiedenis van het tennis mee vorm hebben gegeven aan het werk te zien. Nostalgie en spelkwaliteit in een dergelijke context, bleken een goede combinatie.


De Optima Open is onderdeel van de ATP Champions Tour (www.atpchampionstour.com) , een serie van internationale toernooien voor de ‘living legends’ van het tennis die het professionele circuit tenminste 2 jaar verlaten hebben en 35 jaar of ouder zijn. De Optima Open is geen exhibitietoernooi. Voor de deelnemers is het weliswaar de bedoeling het toernooi te winnen, maar ze willen eveneens een waar spektakel brengen in de ontspannen sfeer en het idyllisch kader zoals dat van de RZTC, dat over de ideale infrastructuur beschikt om dergelijk uitzonderlijk evenement te verwelkomen.

Bijkomende informatie over de organisatie van de Optima Open 2011, het spelersveld en de programmatie van de matchen zullen op tijd en stond bekend gemaakt worden.

www.optimaopen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier