Tennis: Roland-Garros: Xavier Malisse naar tweede ronde

Redactie KW

Xavier Malisse (ATP 84) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde van Roland-Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Hij versloeg de Duitser Simon Greul (ATP 64) in drie sets: 6-4, 7-6 (9/7) en 6-4 in 2 uur en 37 minuten. De wedstrijd was dinsdag al begonnen, maar moest wegens de regen bij 1-1 en 40-40 in de derde set worden verschoven naar woensdag.

In de tweede ronde neemt Malisse het op tegen 9e reekshoofd David Ferrer (ATP 11), die dinsdag de Fransman David Guez uitschakelde in drie korte sets (6-1, 6-3, 6-1). Malisse heeft een positief palmares tegen de Spanjaard: in de onderlinge ontmoetingen domineert de West-Vlaming met 2-1. De laatste ontmoeting dateert evenwel al van 2005 (in Miami), en toen won Ferrer. Malisse won in Lyon in 2004 en in Indian Wells in 2003.

Ondanks zijn hoge ranking kan Ferrer de laatste jaren geen
schitterende balans voorleggen op de grandslamtoernooien. Het is al van Roland-Garros 2008 geleden dat hij nog eens verder kwam dan de derde ronde. In januari werd hij in de tweede ronde van de Australian Open uitgeschakeld door de Cyprioot Marcos Baghdatis, en vorig jaar sneuvelde hij op Roland-Garros in de derde ronde tegen de Zweed Robin Soderling. Zijn beste prestatie ooit was een halve finale op de US Open in 2007. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier