Tennis – Roland Garros: Xavier Malisse geeft op met blessure

Redactie KW

Xavier Malisse, 84e op de wereldranglijst, heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Malisse stuitte in de tweede ronde op de sterke Spanjaard David Ferrer, het nummer negen van de wereld. In de eerste twee sets haalde de Spanjaard het telkens met 6-2. In de derde set, bij een 2-0 stand in het voordeel van Ferrer, moest Malisse opgeven wegens een blessure.

Malisse moest aanvankelijk donderdag al de wei in tegen Ferrer, maar door de vele regenbuien werd zijn wedstrijd uitgesteld naar vrijdag. In de eerste set werd de suprematie van de Spanjaard meteen duidelijk gemaakt. Met gevarieerd tennis duwde Ferrer de West-Vlaming bijna permanent tegen de achterlijn. Malisse probeerde wel aan te klampen, maar de Spanjaard kon de eerste set zonder al te veel problemen binnenhalen: 6-2.

In set twee waren de eerste twee spelletjes voor X-Man, maar nadien was het al Ferrer wat de klok sloeg: 6-2. In de derde set, bij een 2-0 stand, moest Malisse echter de strijd staken wegens een blessure. In de eerste set had hij hiervoor al om verzorging gevraagd.

Eerder deze week schakelde Malisse in de eerste ronde de Duitser Simon Greul (ATP 64) uit in drie sets: 6-4, 7-6 (9/7) en 6-4.

(jv-belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier