Tennis – geen finale voor Norman-Moodie in Parijs

Dick Norman en Wesley Moodie zijn er niet in geslaagd om de finale van het dubbelspel te bereiken op Roland Garros.

Tegenstanders in de halve finale waren het Canadees-Servische duo Nestor-Zimonjic, de nummers drie in de wereld.

Het klasseverschil werd meteen duidelijk, alhoewel Norman en Moodie de eerste drie punten scoorden, werden ze daarna weggespeeld. Vooral de service van de tegenstanders liep als een lier. Na 23 minuten stond er al een droge 6-0 op het bord.

In de tweede set kregen we wel een wedstrijd. Bij 2-2 kregen Norman en Moodie zelfs een kans op een break, maar die ging knullig verloren. Meteen daarop verloren ze tot overmaat van ramp hun eigen opslagspel. Vooral Moodie kreeg geen niveau in zijn spel, maar ook Norman speelde niet zijn beste wedstrijd. De tweede set ging met 6-3 naar Nestor en Zimonjic. Geen nieuwe finale dus voor de Belg en deZuid-Afrikaan in Parijs, zij kunnen zich nu op Wimbledon concentreren.