Telenet Oostende wint opnieuw

Redactie KW

Telenet BC Oostende is goed uit de winterstop gekomen. Het won met 78-74 van VOO Verviers-Pepinster. De kustploeg boekte zo zijn tweede zege op rij.

De winterstop heeft Telenet BC Oostende blijkbaar deugd gedaan, want de kustploeg won voor de tweede keer in evenveel wedstrijden. Nadat vorig week de Antwerp Giants met 78-49 werden afgemaakt, was het deze week de beurt aan VOO Verviers-Pepinster met 78-74.

De kustploeg begon snedig aan de wedstrijd en sloeg meteen een kleine kloof. Het gaf die voorsprong niet meer uit handen en stond na het eerste quarter 30-22 voor. Hetzelfde spelbeeld bleef in het tweede quarter en de kloof van acht punten bleef behouden: 47-39.

Telenet Oostende probeerde in het derde quarter de kloof uit te diepen, maar de bezoekers lieten zich niet naar de slachtbank leiden. Ze knokten voor wat ze waard waren en knabbelden beetje per beetje aan hun achterstand. De kustploeg kreeg het even moeilijk en zag de tegenstander terugkeren tot 59-57 aan het einde van het derde quarter. In het vierde quarter vond de thuisploeg zijn betere spel terug en bouwde het weer aan zijn voorsprong. Het ging via 65-59 naar 71-66 en 78-74 eindwinst. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier