Telenet Oostende maakt competitieleider Aalstar belachelijk

© BELGA
Redactie KW

Basketclub Telenet Oostende heeft de topper tegen Okapi Aalstar met sprekend gemak gewonnen, Rode Duivel Nicolas Lombaerts zag hoe de Ajuinen met 99-68 werden opgepeuzeld zonder één traan weg te pinken.

De avond werd feestelijk ingezet in de Sleuyter Arena met een balopworp door Rode Duivel Nicolas Lombaerts, vergezeld door een afgevaardigde van wedstrijdpartner Krant van West-Vlaanderen. Misschien werkte zijn en onze aanwezigheid wel inspirerend, want na de eerste quarter leidden de Zaikapitings al met 27-16. Ook in het tweede wedstrijdschuifje verdedigde Oostende hard en werkten de geelhemden zelfs nog iets scherper hun aanvallen af. Tegen halfweg was de voorsprong nog verder uitgediept, de bordjes wezen toen 54-32 aan. Ryan Thompson was tot dan toe goed voor 13 punten, Jarred Berggren voor 10.

Wie dacht dat Aalstar in de derde quarter misschien een vuist zou maken, kwam bedrogen uit. Oostende stoomde gewoon door en liep verder uit tot 77-52. Ryan Thompson bleef de ster van de avond bij BCO, Niels Marnegrave was de koning van de assists.

De laatste quarter was een maat voor niets, toch zeker voor Okapi. Bij Oostende mocht er gefeest worden: de Mexican wave ging door de thuistribunes en op het scorebord werd zowaar geflirt met de cijfers in de honderd. Het werd uiteindelijk 99-68.

Door de overwinning maakt Telenet Oostende opnieuw de aansluiting met de top van het klassement. Voor de Oost-Vlamingen is het meteen de eerste nederlaag op verplaatsing in de competitie.

(FJA/PR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier