Telenet Oostende geeft voorsprong nog bijna uit handen in topper

© IMAGEGLOBE

In de topper tussen Telenet BC Oostende en Belgacom Spirou Basket leek de kustploeg op weg naar een vlotte zege, maar in de slotfase kwamen de bezoekers nog terug tot op vier punten. Oostende hield stand en won met 85-81.

In de eerste helft in de topper tussen Telenet Oostende en Belgacom Spirou Basket ging alles aanvankelijk gelijk op. Bij het starten van het tweede quarter stond het zelfs 19-19, maar aan de rust had de kustploeg een kleine voorsprong van 42-30 bij elkaar gespeeld.

Na de rust schakelde de thuisploeg een versnelling hoger en onder leiding van een opnieuw sterk spelende Lojeski had Oostende een voorsprong van 72-46 bij de start van het slotkwartier. Daarin kwamen de bezoekers echter nog gevaarlijk opzetten. Via 75-52 ging het naar 77-64 en 84-79. De kustploeg hield uiteindelijk stand en won met 85-81.