Telenet Oostende boekt zege in Bergen

In de eerste helft stond Telenet Oostende een paar keer op achterstand tegen Bergen, maar aan de rust stond het 33-33. Daarna nam de kustploeg de partij in handen en bouwde de voorsprong stelselmatig uit tot 70-82-winst.

Thuisploeg Bergen begon het felst aan de partij en kwam 18-11 voor. Oostende liet zich echter niet kennen en sloot het eerste quarter af op 18-19. In het tweede quarter kon het die voorsprong nog niet vasthouden. Bergen klom opnieuw op voorsprong (28-22), maar de kustploeg knokte zich opnieuw langszij. 33-33 aan de rust.

Daarna liet Oostende zich niet meer verrassen. Via 35-41 trok het door tot 45-58 aan het einde van het derde quarter. Die voorsprong kwam in het slotkwartier niet meer in gevaar. Daardoor kon Telenet Oostende na drie nederlagen op rij in competitie eindelijk nog eens winnen. De wedstrijd eindigde op 70-82.