Sven Nys wint de Houtlandcross, Vantornout eindigt tweede

Redactie KW

Sven Nys heeft de Houtlandcross in het Eernegem gewonnen. De 32-jarige nationale kampioen hield in een sprint streekrenner Klaas Vantornout en de Nederlander Thijs Al achter zich. Dieter Vanthourenhout eigende zich de vierde plaats toe, net voor de Amerikaan Jonathan Page.

Aanraking met de afsluiting

Op de goed berijdbare ondergrond, in het sportcentrum van Eernegem, vormde zich al snel een kopgroep van zes. De zes waren Klaas Vantornout, Dieter Vanthourenhout, Sven Nys, Kevin Pauwels, de Tsjech Radomir Simunek en de Nederlander Thijs Al. Simunek kwam op zeven ronden van het einde in aanraking met een afsluiting en verdween zo uit de leidersgroep.

Hoog tempo

Over halfkoers versnelde Sven Nys even. Meteen sloeg hij een kleine kloof. Vantornout liet evenwel niet begaan en dichtte de kloof. In zijn wiel volgde de rest van de oorspronkelijke leidersgroep, al hadden Page en Al moeite om het tempo te volgen. Toch trokken vijf leiders de allerlaatste ronde in. Het was Nys die als eerste de laatste rechte lijn mocht aansnijden. Die positie stond hij niet meer af, zodat zijn zesde overwinning van het seizoen een feit was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier