Sven Nys nipt de sterkste in Bredene

Sven Nys won vandaag nipt de veldrit in Bredene na een sprint met wereldkampioen Niels Albert. Eerste West-Vlaming was Sven Vanthourenhout, hij werd vierde.

Vrijdag beleefde Nys nog een baaldag in Loenhout. Hij kwam er twee keer ten val, werd met bier bekogeld en gaf uiteindelijk op. Ook vandaag kende de Belgische kampioen wat pech in de aanvangsfase van de Versluys Ereprijs Paul Herygers cyclocross in Bredene. Al in de eerste ronde kreeg hij af te rekenen met een lekke band.

Maar in tegenstelling tot gisteren had de achtervolging van Nys nu wel succes en vormde hij met Stybar en Beernemenaar Sven Vanthourenhout een kopgroepje. In de laatste ronde moest Sven Vanthourenhout afhaken en kwam Niels Albert erbij. In de spurt was Nys net sneller dan Albert, Stybar finishte op enkele lengtes.

Naast Sven Vanthourenhout, die vierde werd op 11 seconden, wist ook Wingenaar Dieter Vanthourenhout een plaats in de top 10 af te dwingen. Hij werd zevende op 1 minuut en 37 seconden.