Sven Nys is niet gerust in “onbekend parcours” voor BK Veldrijden in Waregem

© BELGA
Redactie KW

Na de avondveldrit in Diegem van gisteren zondag liet wereldkampioen Sven Nys zijn licht schijnen over het aankomende Belgisch kampioenschap in Waregem.

En erg positief is de ancien uit de Belgische cyclocross niet over dat BK, zo blijkt. Om te beginnen over de ticketprijzen: op zondag betaal je 23 euro aan de deur als doorsnee bezoeker, kortingen zijn er wel in voorverkoop, en inwoners van Waregem hebben er al eentje op zak voor 15 euro. Te duur, vindt Sven Nys. “Zo’n BK mag niet te kostelijk (sic) zijn. Het is niet voor iedereen makkelijk om met de hele familie het nodige geld op tafel te leggen voor toegang en verteer,” argumenteert hij.

“Geen organisatoren met ervaring?”

Maar ook over het parcours is hij niet volledig te spreken. “Waarom kiest de Bond niet voor organisatoren met ervaring? Niemand weet waar zich aan te verwachten omdat niemand weet hoe de ondergrond er bij zal liggen bij verschillende weersomstandigheden.”

Een opmerking die door parcoursverantwoordelijke en ex-veldrijder Roland Liboton wordt weggewuifd. “Het terrein is gedraineerd en zal niet blank staan”, zegt hij vandaag in De Morgen. “Dat het te vlak zou zijn, is opgelost met vijf bruggen en het peloton moet ook twee keer een brug over.”

Bezoekers zullen niét worden gefouilleerd

Sven Nys had het ook over het feit, als zouden bezoekers eerst gefouilleerd worden voor ze worden binnengelaten, maar dat gerucht blijkt niet te kloppen. Wel houdt de organisatie een oogje in het zeil in verband met toeschouwers die sterke drank of bakken bier met zich mee zeulen naar het terrein.

Het Belgisch kampioenschap vindt plaats op zondag 12 januari. Meer info over het evenement op www.bkwaregem.be.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier