SV Zulte Waregem wint met het kleinste verschil van KV Kortrijk

SV Zulte Waregem heeft zijn eerste overwinning in play-off 2 beet. De ploeg van trainer Hugo Broos won met het kleinste verschil bij de buren van KV Kortrijk.

Beide ploegen waren op zoek naar hun eerste driepunter in de play-offs. In een flauwe eerste helft namen de bezoekers het meest initiatief, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Ook KV Kortrijk slaagde er niet in om de bezoekende doelman te verontrusten.

Na de rust kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer, maar het was SV Zulte Waregem dat na een uur op voorsprong kwam. Terwijl Stefan Scepovic geblesseerd op de grond lag, bekroonde de twintigjarige Jens Naessens zijn tweede basisplaats met een eerste doelpunt. Hij draaide zich knap vrij en knalde onhoudbaar voorbij doelman Glenn Verbauwhede. De Kortrijkzanen gingen daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar veel meer dan enkele halve kansen kwamen er niet meer. In de slotminuut was er wel nog even opschudding toen Glenn Verbauwhede mee naar voor trok op een hoekschop en de bezoekers konden counteren. Delaplace kon echter niet profiteren, waardoor de 0-1 stand op het bord bleef.