SV Zulte Waregem wint makkelijk van buur KV Kortrijk

Voor KV Kortrijk is Play-Off 2 nu helemaal voorbij, SV Zulte Waregem behoudt nog een (water)kans op groepswinst en eventueel Europees voetbal. Dat is de conclusie na de derby tussen Waregem en Kortrijk van vrijdagavond. Waregem won overtuigend met 2-0.

Kortrijkspeler De Beule tekende voor het eerste kansje van de wedstrijd, maar daarna was het al SV Zulte Waregem wat de klok sloeg. Na een tiental minuten tekende Habibou voor de 1-0 na een flater van Kortrijkverdediger Pavlovic. Zulte Waregem ging op zoek naar meer en dat lukte ook: nauwelijks tien minuten later tikte D’Haene de bal binnen na geharrewar voor doel. Kortrijkdoelman Laheye, die de geblesseerde Verbauwhede verving, was kansloos. Aan de overkant had Waregemkeeper Muyters nauwelijks werk. Rossini kreeg na de pauze twee uitstekende kansen om zijn team weer in de wedstrijd te brengen, maar hij miste. Laheye verhinderde dat Kortrijk helemaal met de billen bloot ging aan de Gaverbeek.

Zulte Waregem behoudt door de overwinning zijn kansen op groepswinst, bij KV Kortrijk mogen de boeken dicht. “We waren slecht gestart in deze play-off, maar we kunnen opnieuw winnen en dus neemt het vertrouwen weer toe”, verklaarde Waregemtrainer Hugo Broos achteraf.

Hein Vanhaezebrouck zag ondanks de nederlaag heel veel positieve punten. “We spelen misschien wel onze beste wedstrijd van Play-Off 2, maar botsten op een gemotiveerder en sterker Waregem.”