SV Zulte Waregem raakt niet verder dan draw in Bergen

Zaterdagavond speelde SV Zulte Waregem 1-1 gelijk op bezoek bij RAEC Bergen. Mbaye Leye scoorde de bezoekende goal.

Met Super Sunday in het vooruitzicht wist SV Zulte Waregem dat het een uitstekende zaak kon doen in het klassement door te winnen op het veld van RAEC Bergen. Dat inspireerde de bezoekers blijkbaar niet, want na een matige start was het de thuisploeg die het meeste initiatief nam. Het belangrijkste van de hele wedstrijd viel in de laatste vijf minuten van de eerste helft te noteren. Eerst zorgde Mustapha Jarju voor een Bergense voorsprong, maar in blessuretijd bracht Mbaye Leye de bordjes opnieuw in evenwicht.

Ook na de pauze bleef de thuisploeg het meeste balbezit opeisen, maar grote kansen leverde dat niet meteen op. Het waren zelfs de bezoekers die in het laatste kwartier nog de beste mogelijkheden kregen. Een schot van Junior Malanda spatte nog uiteen op de paal.