SV Zulte Waregem onderuit na verdienstelijke wedstrijd

SV Zulte Waregem speelde goed tegen een zwak KRC Genk, maar vergat te scoren. Drie flitsen van de Limburgers in de tweede helft volstonden om de zege binnen te halen.

KV Kortrijk kwam sterk uit de startblokken en duwde de Bruggelingen terug op hun eigen helft. Veel doelgevaar leverde dat niet meteen op. Na twintig minuten klom KV Kortrijk dan toch op voorsprong. Rossini en De Beule speelden de Cercle-defensie op een hoopje en boden Mboyo de 0-1 aan. Kortrijk was de betere ploeg, maar vergat de kansen af te maken. Tien minuten voor de rust kwam Cercle tegen de gang van het spel in langszij. Een voorzet van Cornelis werd ongehinderd binnengekopt door Neto. 1-1 aan de rust.

De tweede helft was nog maar begonnen of Groen-Zwart klom op voorsprong. De Nigeriaan Owusu plaatste zijn schot voorbij een grabbelende Verbauwhede. Nu was het KV Kortrijk die het spel moest ondergaan en na een uur spelen moesten ze zelfs met tien man verder. Pavlovic kreeg rood na een kopstoot. Het regende nu kansen voor Cercle, maar het vergat te scoren. Vlak voor affluiten hield doelman Verbist Cercle recht door een kopbal van Rossini op de lijn te pakken.

Beide ploegen namen een helft voor hun rekening en het was uiteindelijk Cercle Brugge dat met de zege ging lopen. KV Kortrijk kon in de tweede helft na de rode kaart van Pavlovic geen vuist meer maken en leed zo zijn derde nederlaag op rij. (SM)