SV Zulte Waregem kan vroege achterstand niet meer rechtzetten

SV Zulte Waregem leed zaterdag een 2-1 nederlaag op het veld van Sporting Lokeren. Na amper tien minuten keken de bezoekers al tegen een 2-0 achterstand aan.

Sporting Lokeren kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Na amper drie minuten opende de Ijslander Finbogasson de score en zes minuten later scoorde ook Benji De Ceulaer. Na ruim een kwartier kreeg Habib Habibou een uitgelezen kans om zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd te trappen, maar de strafschop van de aanvaller uit de Centraal Afrikaanse Republiek werd gestopt door doelman Copa. Lokeren domineerde daarna de eerste helft. Na amper drie minuten in de tweede helft gaf Thomas Matton de ploeg van trainer Hugo Broos echter opnieuw hoop met de aansluitingstreffer. Zulte Waregem leek even te geloven in een terugkeer, maar amper acht minuten later werd Miguel Dachelet met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Zulte Waregem was na de rust de betere ploeg, maar kon geen tweede keer meer scoren.