SV Zulte Waregem geeft 2-0-voorsprong nog uit handen tegen Anderlecht

SV Zulte Waregem was zaterdag heel dicht bij een stunt tegen leider Anderlecht. Na tachtig minuten spelen en doelpunten van Jérémy Serwy en Teddy Chevalier leken de Waregemnaars op weg naar een overwinning, maar dan sloeg paars-wit genadeloos toe. Met drie doelpunten in vijf minuten tijd werd het nog 2-3.

Na een rustige eerste helft stond het na drie kwartier nog 0-0. Anderlecht had in die eerste periode het meeste balbezit, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Verder dan twee vrije trappen kwam Zulte Waregem niet. Beide ploegen leken het goede opgespaard te hebben voor de tweede helft. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Jérémy Serwy, die via het been van Marcin Wasilewski de bal in doel zag verdwijnen. Nog eens tien minuten later werd die voorsprong zelfs verdubbeld. Een zwakke trap van Teddy Chevalier verdween voorbij Silvio Proto, die kinderlijk in de fout ging. Zulte Waregem hield daarna de controle over de wedstrijd, maar in de laatste tien minuten scoorde Anderlecht drie keer uit drie aanvallen. Eerst kopte Wasilewski de bal voorbij Sammy Bossut en daarna scoorde invaller Tom De Sutter tweemaal.