SV Zulte Waregem gaat onderuit bij hekkensluiter Charleroi

Na Germinal Beerschot is nu Zulte Waregem het slachtoffer geworden van rode lantaarn Charleroi. Essevee verloor met 2-0.

In de openingsfase kon Zulte Waregem nog gelijke tred houden met de thuisploeg, maar halfweg de eerste helft opende Charleroi de score na een blunder van doelman Sammy Bossut. De Waregemse doelman gaf de bal bij het uittrappen zomaar aan Biton, die de 1-0 op het bord plaatste. De Zebra’s hadden duidelijk vertrouwen getankt uit dat doelpunt en kregen nog kansen via Kahlon en Martos, maar kwamen in de eerste helft niet meer tot scoren.

Na de rust ging Zulte Waregem op zoek naar de gelijkmaker, maar veel gevaar leverde dat niet. Charleroi toonde zich de betere ploeg en acht minuten voor affluiten werd dat ook omgezet in een tweede doelpunt. Een trap van Serwy werd volledig verkeerd beoordeeld door Bossut, waardoor de bal via de hand van de bezoekende doelman tegen de touwen ging. Zulte Waregem kon niet meer reageren.