Supportersfederatie Club Brugge: “Veel minder zitjes vernield, en geen vernielingen in toiletten of kantine”

© BELGA
Redactie KW

De supportersfederatie van Club Brugge distantieert zich uitdrukkelijk van de schade die afgelopen zondag tijdens de slotfase van de wedstrijd tegen KV Kortrijk in het bezoekersvak werd aangericht, maar nuanceert wel de berichtgeving erover.

“Men keurt het baldadig optreden allerminst goed, te meer daar Club Brugge en zijn aanhang hierdoor in een slecht daglicht geplaatst worden”, staat te lezen op de website van Club Brugge.

Geen 50 maar 29 zitjes

Veiligheidsverantwoordelijke Jan Declercq van Club Brugge van zijn kant reageert op de verkeerde berichtgeving in de media betreffende de aangerichte schade in het Guldensporenstadion. “Anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd stelden de Brugse stewards onder mijn leiding de beschadiging van 17 zitjes in het bezoekersvak vast. Een halfuur na het laatste fluitsignaal was dit aantal opgelopen tot 46. De rekensom is dus snel gemaakt. Er werden tijdens de wedstrijd dus in totaal 29 zitjes vernield en zeker geen 50 zoals in sommige kranten ten onrechte werd vermeld.”

Schade vergoeden zoals afgesproken

“Samen met de verantwoordelijken van KV Kortrijk werden er geen andere vernielingen vastgesteld, ook niet in de toiletten of de kantine”, vervolgt hij. “Club Brugge zal de opgelopen schade zoals afgesproken volledig vergoeden, maar het kostenplaatje hiervan bedraagt geenszins 10.000 euro zoals in de media gesuggereerd wordt.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier