Supportersclub De Brugse Duivels wil nationale voetbalploeg naar het WK schreeuwen

Redactie KW

De nationale voetbalploeg kan binnenkort op extra steun rekenen, want enkele vrienden hebben een Brugse supportersvereniging voor de Rode Duivels opgericht. De gloednieuwe fanclub, die De Brugse Duivels heet, wordt op zondag 29 januari officieel voorgesteld.

De oprichting van de club is geen impulsieve beslissing. De vrienden hebben deze plannen maanden voorbereid, een vzw opgericht, een supporterslokaal gezocht (De Vetten Os in de Hauwerstraat, red.) en intussen al wat ervaring opgedaan. Zo hebben ze het team van Georges Leekens de voorbije maanden in Oostenrijk en Duitsland aangemoedigd en woonden ze in eigen land onder meer de wedstrijden tegen Kazachstan, Azerbeidjan en Turkije bij.

“Bij ons is iedereen welkom, ongeacht voor welke voetbalploeg ze zijn. We zijn er voor alle mensen die graag de interlands van de Rode Duivels in een gezellige sfeer willen bijwonen. Amusement en fairplay dragen we hoog in het vaandel”, zegt voorzitter Pieter Loosveldt.

Het ultieme doel van De Brugse Duivels is – als België zich voor het WK in 2014 kwalificeert – met een delegatie naar Brazilië te trekken. “Tot dan loopt onze eerste termijn van lidmaatschap. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen all informatie gemakkelijk op onze website vinden en zich daar ook aansluiten.”

Wie kennis wil maken of lid wil worden van De Brugse Duivels kan dit op zondag 29 januari in supporterslokaal De Vetten Os, nabij het Beursplein. Vanaf 14 uur kan je er op groot scherm het WK veldrijden en de wedstrijden Cercle Brugge-Standard en Bergen-Club Brugge volgen. Meer info : www.brugseduivels.be.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier