Supporter van KV Kortrijk en een van Antwerp aangehouden na bekerduel

© BELGA
Redactie KW

Tijdens de bekerwedstrijd tussen KVK en Antwerp ontstaken de bezoekende supporters bengaals vuur, maar ook na afloop van die partij was er vuurwerk. Enkele heethoofden zorgden voor incidenten, er werden twee mensen opgepakt.

Commissaris Bart Coussement, die het aantal agenten tijdens thuiswedstrijden van KV Kortrijk tot een tiental beperkt, wijzigde zijn aanpak quasi niet voor de komst van Antwerp, wiens supporters geen bijster goede reputatie genieten. Maar deze keer waren er na afloop van het bekerduel wel enkele incidenten. Bart Coussement : “Het klopt dat enkele heethoofden de supporters van KVK uitgedaagd hebben. Het blijkt om Antwerpsupporters te gaan, al kunnen we dat niet met zekerheid achterhalen. Het staat wel vast dat die supporters niet in het stadion aanwezig waren.”

Weinig schadeclaims

“De feiten klinken echter zwaarder dan ze zijn”, gaat de commissaris verder. “Er zijn werken bezig in de nabijheid van het stadion en dus werd er gegooid met materiaal dat daar gebruikt werd. Maar veel schadeclaims kregen we niet binnen. We hebben dinsdagavond uiteindelijk twee arrestaties verricht. Een supporter van KV Kortrijk, nadat hij een Antwerpfan in de rug stampte, en een van Antwerp, die een agent een vuistslag gaf.”

(CDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier