Superprestige Ruddervoorde: Niels Albert wint, Klaas Vantornhout is derde

© BELGA
Redactie KW

Niels Albert heeft zondag in Ruddervoorde de eerste superprestigecross van het seizoen gewonnen. De West-Vlaming Klaas Vantornhout werd derde.

Ruddervoorde was de eerste confrontatie met alle toppers aan de start. Het zorgde voor een boeiende wedstrijd met tal van positiewisselingen. Stybar nam de kopstart voor Nys en Albert, maar nog in de eerste ronde moest Nys voet aan de grond zetten met kettingproblemen.

Zdenek Stybar

Hij verloor veel tijd, maar kon desondanks snel weer aansluiten bij de uitgebreide kopgroep. Ondertussen was Stybar wel al in de aanval gegaan, als wilde hij het vraagteken achter zijn naam meteen in een uitroepteken veranderen. Aernouts reed het kloofje even later echter dicht en toen Stybar haperde, ging de Rabobank-Belg zelf solo. Stybar kreeg het gezelschap van Albert, Nys en Sven Vanthourenhout.

Niels Albert

Terwijl onder meer Vantornout en Wellens stilaan oprukten vanuit de achtergrond, achtte Albert zijn moment gekomen om te versnellen. Hij reed de kloof van zo’n tien seconden vlot dicht en liet Aernouts even later zelfs ter plaatse. Groot werd het verschil nooit en in de slotronde naderde Aernouts zelfs opnieuw een beetje, maar echt in gevaar kwam Alberts zege toch niet meer.

Uitslag

De uitslag dan. Eerste dus Niels Albert, Bart Aernouts tweede, Klaas Vantornhout derde, Sven Nys vierde en Bart Wellens vijfde. De Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar, vorig jaar winnaar in Ruddervoorde, moest met de zesde plaats vrede nemen. Kevin Pauwels was als dertiende de grote geklopte.

(Belga, foto’s Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier