Superieur Oostende duldt geen tegenspraak van Bergen

In de Ethias League was Oostende te sterk voor Bergen. Het versloeg de Waalse ploeg met 81-54.

Met swingend en efficiënt spel zette Oostende zijn zegereeks moeiteloos verder in dit rechtstreeks duel om de tweede plaats. Aanvallend zat het heel snor. Bovendien sloot de defensie opnieuw perfect.

Beide teams vonden meteen heel vlot de weg naar de korf. Dat vertaalde zich in een 10-10-tussenstand na 5 minuten. Op het einde van het openingskwart schudde Oostende de bezoekers van zich af. Definitief, zo bleek. Drobnjak en Salumu rondden vroeg in het tweede kwart de kaap van tien punten: 29-19. Die voorsprong bleef tot de rust (40-31) bijna intact. Met 6 punten en 7 rebounds was Wilkinson toen al de meest opvallende Oostendenaar.

Vol energie vuurde Wilkinson ook na de rust snel acht punten waaronder twee bommen in de Henegouwse korf. De match was amper 27 minuten jong of het verschil bedroeg al 17 punten: 52-35. Maximaal leidden Lojeski en co bij 73-44.

Voor die heel grote nederlaag riep Bergen één verzachtende omstandigheid in: een griep nam veel krachten bij Wallace weg.