Straf Dennis van Wijk omgezet naar stadionverbod

Redactie KW

Deze week was er wat animo rond de lichte straf die KSV Roeselare-coach Dennis van Wijk kreeg voor zijn gedrag, maar de Bond komt daar nu op terug. Aanvankelijk kreeg Van Wijk verbod om in de neutrale zone te komen tussen 31 maart en 6 april (een periode waarin KSV niet aan de bak komt), maar die straf wordt nu omgezet in een algemeen stadionverbod.

André Devisch van de voetbalbond beaamt dat de eerste beslissing wat bizar was gezien KSV Roeselare in die periode niet in actie komt. “Vandaar dat we de straf hebben omgezet naar een algemeen stadionverbod”, zegt Devisch. “Zo kan Van Wijk ook geen andere wedstrijden volgen, ook niet in tweede klasse, en is er toch een beetje sprake van een sanctie. Dennis van Wijk moet zich ook elke avond dat er wedstrijden worden gespeeld in een van de play-off-fases telefonisch melden bij iemand van de Bond.”

De straf is bovendien ook uitgebreid en loopt nu vanaf 1 april tot 14 april. “We hopen dat de coaches dit signaal zullen vatten en zich voortaan wat beter zullen gedragen”, aldus nog Devisch.

(FV)

Alles over de play-offs en de eindronde in Krant van West-Vlaanderen

* Wie het zich afvroeg, dit was natuurlijk een aprilvis (‘Devisch’, iemand?), al weet je met de voetbalbond natuurlijk nooit…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier