Stopzetting samenwerking tussen SV Zulte Waregem en Portsmouth

Redactie KW

SV Zulte Waregem en Portsmouth hebben hun samenwerkingsovereenkomst stopgezet. De club uit de Premier League is volgens Essevee bepaalde afspraken niet nagekomen. Een en ander betekent ook het afscheid van keepertrainer Hans Galjé bij SV Zulte Waregem.

Vincent Mannaert, algemeen manager van SV Zulte Waregem, had het eerst nog over een negatieve evaluatie, maar Hans Galjé, tussenpersoon in de samenwerking, was woensdagavond formeel : „De overeenkomst is stopgezet.”

„Als werknemer van Portsmouth heeft Hans recht van spreken. Hier eindigt dus ook voor ons het verhaal”, aldus Mannaert.

De samenwerking met Portsmouth FC heeft amper een jaar standgehouden. Bedoeling van de Engelse club was maximaal drie niet-EU-spelers per jaar naar Waregem te sturen, ook al omdat er waren die in Engeland nog geen werkvergunning konden krijgen, en te zien of ze bij Essevee zouden kunnen uitgroeien tot aanwinsten voor de Premier League.

Vooral voor Hans Galjé smaakt de ontbinding van het contract zuur. De Engelse bekerwinnaar van 2008 bleef Hans Galjé betalen, ging hij afgelopen seizoen niet alleen als tussenpersoon in de samenwerking maar ook als keepertrainer bij Essevee aan de slag. „Ik vind het einde van de samenwerking een erg spijtige zaak, want ik had het ontzettend naar mijn zin bij Essevee”, was het enige wat de Nederlander nog over de kwestie kwijt wilde.

Gianni Devos nieuwe keepertrainer bij SV Zulte Waregem

Lang heeft Essevee niet naar een vervanger voor Galjé moeten zoeken, want na twee seizoenen bij KV Kortrijk keert Gianni Devos terug. „Zulte Waregem heeft me een aanbod gedaan dat ik eigenlijk niet kon weigeren. Nee, niet financieel, maar ik woon in Oostrozebeke en in een vijftal minuutjes sta ik aan het Regenboogstadion. Ik kom ook in een vertrouwde omgeving werken, want voor ik twee seizoenen geleden bij KV Kortrijk belandde, werkte ik vijf jaar als keepertrainer bij de jeugd van Zulte Waregem”, aldus Devos, die bij KVK wordt vervangen door Philippe Vandewalle. (TVW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver en editie Kortrijks Handelsblad) van 19 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier