Stoffel Vandoorne en Delfine Persoon West-Vlaamse Sportman en Sportvrouw van het Jaar

Redactie KW

Autopiloot Stoffel Vandoorne en de boksende BV Delfine Persoon zijn verkozen tot West-Vlaamse Sportman en Sportvrouw van het Jaar. In een geanimeerde show in de Kortrijkse Stadsschouwburg werden woensdagavond 4 maart nog tal van prijzen uitgereikt.

Stoffel Vandoorne haalde het voor zwemmer Emmanuel Vanluchene en wielrenner Sep Vanmarcke. Delfine Persoon liet volleybalster Charlotte Leys, die vorig jaar won, en wielrenster Ann-Sophie Duyck achter zich. Maar ook in de ‘nevencategorieën’ zijn er nog tal van verdiende winnaars.

Basketbalploeg BC Oostende won in 2014 de dubbel titel-beker en is ploeg van het jaar. Christophe Tack, wereldkampioen kitesurfen, zegevierde bij de minder bekende sporten. Sandrine Tas, die ook wereldtitels in het skeeleren pakte, kroonde zich tot beloftevol sportster van het jaar.

Tafeltennisser Florian Van Acker bekwam nog van het BK in Roeselare, maar haalde het als sporter met een beperking van onder meer Michèle George, die de nationale titel wel op zak mocht steken.

De trofee van Sportverdienste werd uitgereikt aan het Kortrijkse volleybalicoon Jan Vangheluwe, Bernard Deschamps (wielrennen) werd bekroond voor zijn sportloopbaan.

(WVS)

Lees hierover ook in Sport West in alle edities van Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier