Stijn Stijnen dagvaardt Het Laatste Nieuws

© BELGA
Redactie KW

De voormalige doelman van Club Brugge, Stijn Stijnen, is allerminst gelukkig met de berichtgeving van dinsdag rond zijn persoon en sleept een journalist van de krant Het Laatste Nieuws en de verantwoordelijke uitgever van die krant voor de rechter. Dat heeft de advocaat van de doelman, meester Walter Van Steenbrugge, woensdag aan Belga gemeld. Volgens de krant weigerde de 30-jarige doelman om een oefenwedstrijd te spelen met Celtic Glasgow, de Schotse club waar hij momenteel mee onderhandelt over een transfer.

“Stijnen heeft fysieke testen afgelegd bij Celtic Glasgow, heeft vervolgens positieve gesprekken gehad met de clubleiding en zit volgende week opnieuw aan de tafel met de Schotse verantwoordelijken van de club”, verduidelijkt de advocaat van de doelman.

“Het bericht rond de geweigerde oefenwedstrijd is een kwakkel en is ten zeerste schadeverwekkend nu dit bericht ook op diverse andere nieuwssites werd overgenomen en het imago van Stijnen (verder) besmeurt”, klinkt het. “Ook op de nieuwssite van Celtic werd het Belgische bericht afgedaan als onjuist. Stijnen, die in stilte en hard aan zijn comeback werkt, heeft het recht om op een juiste wijze in beeld te komen”, besluit het communiqué.

Vijf maanden geleden kwam de Limburger in het oog van een storm terecht, nadat bekend raakte dat zijn entourage op verschillende voetbalfora een lastercampagne was gestart tegen de club. Zijn contract bij Club Brugge werd ontbonden en sindsdien onderhield de doelman zijn conditie met keeperstrainer Theo Custers.

De reactie bij Het Laatste Nieuws is kort, maar duidelijk. “We blijven achter het verhaal staan. Dat is gebaseerd op betrouwbare bronnen. En we staan dus ook achter onze journalist”, aldus Desmet. De krant wacht verder af wat de juridische stappen zijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier