Stijn Fincioen wint Nacht-marathon

© Johan Sabbe
Redactie KW

Stijn Fincioen uit Varsenare heeft vrijdagavond in Torhout voor de vierde keer de marathon van de Nacht van West-Vlaanderen gewonnen. Zaterdag vanaf 9 uur werd de 100 km ultraloop voor het eerst in zijn geschiedenis overdag gelopen. Daarin was de Oekraïner Aleksandr Holovnytsky voor het tweede jaar op rij de beste.

Winderig weer, zowel op vrijdag als op zaterdag, en op zaterdag bovendien flink wat regen : het werden dit jaar loodzware wedstrijden tijdens de 34ste Nacht.

Scherpe tijd voor Stijn

Vrijdag mikte Stijn Fincioen op zijn vierde zege in de marathon en loste de hoge verwachtingen met verve in, want hij finishte in een scherpe tijd van 2u.22’50” vóór Dieter Brouckaert uit Zerkegem (2u.30’18”). Stijn werd aan de meet gefeliciteerd door zijn vriendin Charlotte Tahon, die eveneens een prima atlete is. Hij droeg zijn zege op aan zijn vroegere trainingsmaat Tom Compernolle, die vijf jaar geleden in een verkeersongeluk om het leven is gekomen. Bij de dames was Nathalie Pluvier uit Zerkegem de beste in 3u.23’07”.

Davy Stieperaere en Frederick Colpaert

De 10 km werd gewonnen door Davy Stieperaere uit Wevelgem. Hij liep 32’27”, twaalf seconden sneller dan Thijs Vandermeersch. Bij de dames kwam Veerle Dejaeghere aan de start en dan wist iedereen hoe laat het was : ze won in 34’36”.

Voor het eerst werd er ook een halve marathon gelopen. Daarin dreef Frederick Colpaert uit Handzame mee op het tempo van marathonloper Fincioen, die een ronde extra af te werken kreeg. Colpaert zegevierde tot zijn grote vreugde in 1u.10’14”.

Nico Serroen sterk op 100 km

Op zaterdag om 9 uur ging de 100 km ultraloop in zijn nieuwe formule van start : tien ronden van 10 km. Het werden eenzame ronden, want het slechte weer – wind en regen – hield de toeschouwers thuis. De Oekraïner Aleksandr Holovnytsky was van start tot aankomst de snelste en kwam in ongeveer 7 uur rond over de meet. Nico Serroen uit Wevelgem, een uitstekende marathonloper, waagde zich met succes aan de ultraloop. Hij finishte als derde. Hij was onze beste landgenoot en werd tot Belgisch kampioen op de 100 km uitgeroepen.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 28 juni

Stijn Fincioen wint Nacht-marathon

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier