Stijn Fincioen is Belgisch Kampioen marathon

Redactie KW

Stijn Fincioen heeft zich vanmorgen tot Belgisch en Vlaams kampioen marathon gekroond. Hij won met veel overmacht voor Maarten Van Steen en Wevelgemnaar Nico Serroen.

Stijn Fincioen had er duidelijk zin in en ging al vroeg in de wedstrijd solo. Pieter Vermeersch kon het tempo van de topfavoriet niet volgen. Terwijl Fincioen zijn voorsprong verder uitbouwde, kreeg Vermeersch het gezelschap van Maarten Van Steen. Het duo ging samen in de achtervolging op de koploper, maar de romance was slechts van korte duur. Revelatie Van Steen liet zijn metgezel achter.

Voorin stond er geen maat op Fincioen. Na 28 kilometer had de loper uit Varsenare een voorsprong van meer dan 2 minuten. Fincioen viel niet meer stil en greep met veel overmacht zijn eerste Belgische en Vlaamse titel in een tijd van 2 uur 23 minuten en 55 seconden. Maarten Van Steen klokte op een ruime achterstand af op een tweede stek, Wevelgemnaar Nico Serroen knokte zich vanuit de achtergrond nog naar een verdienstelijke derde plaats.

Stijn Fincioen is Belgisch Kampioen marathon

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier