Stijn Devolder zegt af voor WK wielrennen

Redactie KW

Stijn Devolder geeft forfait voor de wereldkampioenschappen wielrennen in Australië. Hij wordt in de wegrit vervangen door een andere West-Vlaming, Leif Hoste.

De dubbele Belgische kampioen zegt maandag in Het Nieuwsblad dat hij zich te moe voelt om over twee weken goed te presteren ‘down under’, waar hij zowel de weg- als tijdrit zou rijden.

“Te vermoeid”

“Ik wachtte bewust af tot na dit weekend met Parijs-Brussel en de GP van Fourmies. Deze twee eendagskoersen leerden me dat ik momenteel te vermoeid ben en niet de gewenste vorm heb”, zegt Devolder. “Ik was midweeks wel wat grieperig, maar ik had gedacht dat ik door wat extra rust in te bouwen toch frisser zou zijn. Niet dus. In de gegeven omstandigheden kan ik ginds niets gaan uitrichten. Ik zou het ook niet eerlijk vinden ten opzichte van de kopman en de gedoodverfde favoriet Philippe Gilbert als ik dan toch zo ver reis en hem niet van dienst kan zijn zoals ik voor ogen had.”

Leif Hoste vervangt

Bondscoach Carlo Bomans riep als vervanger voor Devolder Leif Hoste op, die momenteel de Vuelta rijdt. “Hij schetste me de situatie”, legt Hoste uit. “Ik heb ja gezegd. Ik voel me goed in mijn sas en ben bereid in Australië voor Gilbert tot op de bodem te gaan. Ik heb begrepen dat ik enkel de wegrit rijd. Over de chrono is met mij niets doorgenomen.”

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 17 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier