Stijn Devolder verkent stoffig parcours Parijs-Roubaix

Redactie KW

Een week na de Ronde van Vlaanderen staat er zondag met Parijs-Roubaix alweer een topafspraak op de kalender. Topfavoriet Fabian Cancellara ging gisteren al het kurkdroge parcours verkennen. Vandaag was het de beurt aan Tom Boonen en Stijn Devolder, die schijnbaar ontspannen toeleeft naar zondag.

Het wordt stof slikken zondag op de kasseien van Parijs-Roubaix. Dat leert de verkenning vandaag. Stijn Devolder is samen op pad met Vacansoleil-ploegmaat Gorik Gardeyn. De rest van de ploeg is thuisgebleven.

Het voorjaar van Stijn Devolder bestond vooral uit achtervolgen. In de Hel van het Noorden wil de Belgische kampioen eindelijk nog eens meestrijden van op de eerste lijn. Zonder al te veel te focussen op topfavorieten als Cancellara, Hushovd of Boonen. Met Björn Leukemans heeft Vacansoleil ook nog een tweede ijzer in het vuur. Wat het wordt, dat weten we zondag.

(JS/DV/LD)

Meer in het nieuws van Focus en WTV vanaf 18 uur. Een uitgebreid verslag van Parijs-Roubaix en reacties krijg je zondag in Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier