Stijn Devolder klaar voor de Ronde

Redactie KW

Nog twee keer slapen, en het is weer tijd voor de Ronde van Vlaanderen, de jaarlijkse hoogmis van het Vlaamse wielrennen. Velen voelen zich geroepen om Vlaanderens Mooiste te winnen, maar het is slechts weinigen gegeven. Stijn devolder koerste zich vorig jaar in de galerij van de groten, en popelt van ongeduld om dat nog eens te herhalen.

Persconferentie bij Tom Boonen om twee uur gisteren in De Panne, om vijf uur voor Stijn Devolder, zoek de zeven verschillen. Het is meteen ook een aanduiding over de hiërarchie bij Quick.Step voor zondag. “Tom is opnieuw de absolute kopman in onze ploeg”, zegt Stijn Devolder. “Dan zijn er nog Sylvain Chavanel en ikzelf, en daarachter nog een pak sterke renners, die ver mee kunnen gaan in de finale, en die op en top gemotiveerd zijn”.

De voorbereiding van Devolder verliep niet vlekkeloos. Een pijnlijke knie zette hem op achterstand in januari. Pas nu kan hij met zekerheid zeggen dat hij er klaar voor is.

“Dwars door Vlaanderen en Harelbeke zijn de waardemeters voor de Ronde van Vlaanderen. Ik kom met een goed gevoel uit die twee wedstrijden. Met dat in mijn hoofd kom ik aan de start zondag. Ik denk dat ik lichamelijk sterker ben dan vorig jaar, maar door dat oponthoud in januari kom ik met dezelfde conditie als vorig jaar aan de start”, klinkt het bij Stijn Devolder.

Het uitgebreide gesprek met Stijn Devolder is te zien in Sport West Extra, meteen na het journaal van Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier