Stijn Devolder en Vacansoleil-DCM gaan niet uit elkaar

Redactie KW

Belgisch kampioen Stijn Devolder uit Deerlijk rijdt ook volgend seizoen voor Vacansoleil-DCM. De manager van de Nederlandse wielerformatie, Daan Luyckx, reageert op een tweet van de Nederlandse wielerverslaggever Danny Nelissen.

“Stijn Devolder verlaat Vacansoleil. Hij kan zonder afkoopsom weg en lijkt op weg naar een nog onbekend Belgisch team”, twitterde Nelissen vrijdag. Vacansoleil ontkent met klem. “Ik kan pertinent zeggen dat er tussen Vacansoleil-DCM en Devolder geen enkele vorm van wrevel bestaat”, stelde Daan Luijkx. “Het bericht op twitter klopt helemaal niet. Devolder blijft bij ons. Iemand verspreid een kwakkel op twitter en sommige media nemen dat dan onmiddellijk over. Maar speculaties zijn niet altijd de waarheid.”

Sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren reageerde furieus. “Wat bezielt iemand als Danny Nelissen om zoiets op Twitter de wereld in te sturen. Devolder heeft me gevraagd dit zo snel mogelijk recht te zetten. Sommigen zeggen zelfs dat Devolder zondag zijn Belgische titel niet gaat verdedigen. Waar halen die mensen dat toch? Devolder rijdt ook volgend seizoen voor ons en dit met wederzijds vertrouwen en respect. En daar zijn beide partijen heel blij mee.”

(JV/BELGA)

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier