Stijn Dejonckheere: “Hebben niets te verliezen”

© VDB
Redactie KW

Een belangrijke pion op het EK volleybal bij de nationale mannenploeg was gisteren libero Stijn Dejonckheere.

Als libero van de Red Dragons moest Torhoutenaar Stijn Dejonckheere heel wat zwaar werk opknappen in de verdediging van zijn ploeg, gisteren tegen Denemarken. “Het was duidelijk dat de mokerslagen van Ditlevsen ons af en toe een stevige prik gaven, maar uiteindelijk vind ik dat de receptie goed stand hield”, zei hij na afloop van de tweede wedstrijd op het EK. “Het liep in de eerste set wel even raar, want na 18-12 en 19-14 liep het plots allemaal mis. We kregen geen bal meer tegen de grond, het publiek jutte de Denen op en het werd vechtvolley. Voeg daarbij dat hun nummer één, Jensen, misschien wel de wedstrijd van zijn leven speelde, tien punten scoorde en hard uithaalde met zijn opslagen. We konden het vergeten in die eerste set.”

Tegen topland Italië

“Het feit dat we in de European League vier keer van ze wonnen, speelde misschien in het achterhoofd wel mee”, weet de libero van Knack Roeselare. “Het thuispubliek was nu ook talrijker en enthousiaster dan in die vorige ontmoetingen. Tegen de Italianen moeten we de wedstrijd mentaal anders aanpakken. De eerste set kan daarin trendsettend zijn. Maar ik leef er alleszins rustig naartoe. Iedereen is immers gemotiveerd om tegen Italië met een knappe prestatie uit te pakken. Maar dan moeten we minstens ons niveau van tegen Wit-Rusland halen. En met die Italianen weet je ook nooit: soms spelen ze een erg slechte set en de volgende set krijg je kletsen om de oren dat het niet meer mooi is. Ach, we hebben niets te verliezen tegen hen.” Naast Stijn Dejonckheere, behoren ook de West-Vlamingen Pieter Coolman en Matthijs Verhanneman tot de nationale selectie.

De Belgen spelen vandaag om 18 uur tegen Italië voor de groepswinst. De winnaar mag rechtstreeks door naar de kwartfinale.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier