Steve Ramon valt zwaar tijdens kwalificaties GP Lommel

Redactie KW

Tijdens de kwalificaties van de GP van Limburg, die dit weekend gereden wordt in Lommel, is Steve Ramon (Suzuki) hard ten val gekomen. Ramon heeft zowel in zijn boven- als onderlichaam terug gevoel. Enkel het gevoel aan de linkerzijde van zijn lichaam blijft wat minder. Dat blijkt zaterdagavond na onderzoek in het ziekenhuis van Genk.

De West-Vlaming was zaterdagnamiddag zwaar ten val gekomen tijdens de kwalificaties voor de GP van Limburg in Lommel. Hij verloor op volle snelheid de controle over de motor en dook met zijn hoofd eerst in het zand. Hij bleef bij bewustzijn, maar had aanvankelijk geen gevoel in de benen.

Na onderzoek blijkt nu dat de ruggengraat niet geraakt is. Enkel de zenuwen aan de zijkant zijn door de val beschadigd. Dat veroorzaakt het mindere gevoel in de linkerzijde, maar dat is niet van blijvende aard. Voor de rest heeft de crosser veel pijn in zijn bovenlichaam. Hij moet zaterdagnacht ter observatie blijven in de spoedafdeling en mocht zondag naar een gewone kamer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier