Sterk Zulte-Waregem verliest toch

Zulte-Waregem speelde een goede wedstrijd tegen KRC Genk, maar verloor uiteindelijk met 0-1. De thuisploeg kreeg de bal niet voorbij een alweer sterk keepende Courtois.

Zulte-Waregem begon vlijmscherp aan de wedstrijd en dreigde meteen. Traore vond Chevalier aan de tweede paal en die twijfelde niet. Zijn schot ging via Courtois en de paal opnieuw het veld in. De thuisploeg had de smaak te pakken en bleef voor de aanval kiezen. Een kans van Troare werd nipt afgeblokt door Matoukou en even later kopte Hyland de bal een meter naast doel. Racing Genk kon weinig inbrengen tegen het overwicht van de thuisploeg. De beste kansen bleven voor Zulte-Waregem, maar de pogingen van Matton en Minne gingen nipt naast. Even voor affluiten kreeg de thuisploeg een opdoffer van jewelste. Een vrije trap van Töszer belandde in doel en zo stond het 0-1 aan de rust.

In de tweede helft bleef Zulte-Waregem de betere ploeg, maar de bal wilde maar niet in doel verdwijnen. Een schot van Hyland werd nog afgeblokt door Matoukou en Courtois pareerde een prachtige poging van Chevalier. Na een uur wedstrijd ontstond er commotie in de Genkse zestien. Matoukou controleerde de bal met de hand, maar ref Verbist had het niet gezien en de bal ging dus niet op de stip. Genk kwam er nu af en toe eens uit op de counter, maar zonder gevaar. De grootste kans was nog voor de thuisploeg, maar een sterk keepende Courtois hield met een sublieme reflex een kopbal van Maréval uit doel. Zulte-Waregem was duidelijk de betere ploeg, maar bleef ontgoocheld met lege handen achter. (SM)