Sterk KV Kortrijk nipt onderuit tegen Anderlecht

KV Kortrijk speelde een sterke eerste helft, maar keek aan de rust tegen een 0-1-achterstand aan na een strafschopdoelpunt van Gillet. Na de rust kwam Anderlecht het beste uit de kleedkamer, maar op het einde ging Kortrijk nog tevergeefs op zoek naar de verdiende gelijkmaker.

Anderlecht kreeg meteen een vrije trap, maar de poging van Biglia was niet meer dan een opwarmertje voor Van Hout. Meteen daarna werd Joseph-Monrose perfect de diepte ingestuurd, maar hij werd onterecht teruggefloten voor buitenspel. In de tiende minuut kwam Mbokani plots alleen voor de thuisdoelman, maar hij kon net niet bij de botsende bal. Kortrijk liet zich niet kennen en zorgde meteen voor een tegenprik, maar de voorzet van Messoudi kon nog net ontzet worden. De wedstrijd ging goed op en neer, maar de kans op de openingsgoal viel aan de zijde van Kortrijk. Joseph-Monrose kreeg in de twaalfde minuut centraal voor doel alle ruimte voor een schot, maar de Fransman talmde te lang.

De thuisploeg bleef de bezoekers onder druk zetten en Joseph-Monrose zag zijn schot nipt naast gaan. Iets voor het half uur vond Jovanovic het welletjes en hij ontbond zijn duivels in de zestien. Zijn poging strandde echter op de lat. Daarna bleef Kortrijk dreigen, maar het was Anderlecht dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Suarez ging onderuit in de zestien na contact met N’Diaye en scheids Colemonts wees naar de stipt. Gillet stuurde Van Hout de verkeerde kant op en zette zo de 0-1 op het bord. Anderlecht ontsnapte echter meteen aan de gelijkmaker. Monrose miste voor doel een gemeten voorzet van Chavarria. In de herneming dwong Messoudi Proto nog tot een knappe redding, maar de 0-1 bleef dus op het bord.

Door de hevige regenval lagen bepaalde stukken van het veld er enorm zwaar bij in de tweede helft. Daardoor hadden beide ploegen het moeilijk om hun ritme terug te vinden. De wedstrijd lag na tien minuten in die tweede helft zelf even stil. Scheidsrechter Colemonts kreeg een schot van Nfor recht in het gelaat, liep daarbij een bloedneus op en moest dus naar de kant voor verzorging. De eerste actie na deze pauze kwam van Jovanovic. Het schot van de Serviër scheerde de paal. Anderlecht nam de partij in handen, want een minuut later dook Mbokani alleen voor doel, maar hij besloot op de doelman. Meteen daarna schilderde Jovanovic een voorzet op het hoofd van Mbokani, maar Van Hout hield de bal uit doel met een knappe reflex. Kortrijk had het moeilijk en opnieuw was er een prima Van Hout nodig om deze keer Wasilewski van een doelpunt te houden.

Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg opnieuw boven water. Eerst moest Wasilewski een gevaarlijke voorzet ontzetten, daarna kopte N’Diaye de bal via de grond op de lat. Hier zat duidelijk meer in. Kortrijk gaf zich niet gewonnen, maar Proto reageerde attent op een voorzet van Chavarria en Kouyaté ontzette een bal van Nfor op Chavarria. In de 82ste minuut claimde Nfor een strafschop na een schouderduel met Kljestan, maar Colemonts ging hier niet op in. Daarna zat er niets meer in voor een moegestreden KV Kortrijk en moet zo de drie punten aan Anderlecht laten.