Sterk Club Brugge krijgt ijskoude douche

Club Brugge kwam meteen op achterstand in de topper tegen RC Genk, maar domineerde daarna de rest van de partij. Het klom zelfs op een 4-2-voorsprong, maar verloor uiteindelijk nog met 4-5.

De wedstrijd was nog maar drie minuten ver of Club Brugge werd al op achtervolgen aangewezen. De Bruyne zette Van Acker simpel in de wind en knalde de 0-1 hoog in doel. De Bruggeling gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar Odjija kon niet tot een goed schot komen en Hyland kon nog net Vleminckx van een treffer houden. Genk bleef het spel ondergaan. Donk kon vrij koppen op een vrije trap van Club, maar Köteles ranselde de bal nog uit doel en even later miste ook Odjija met het hoofd de kans op de gelijkmaker. Na iets meer dan een kwartier begaf Genk onder de Brugse druk. Meunier verlengde een inworp tot bij de inlopende Donk en die mocht de 1-1 zomaar voorbij een kansloze Köteles koppen.

De thuisploeg nam daarna geen gas terug en zag een pegel van Odjija uiteenspatten op de lat en een schot van Meunier nipt naast gaan. Vijf minuten voor de rust kwam Genk er toch nog eens uit. Een knappe doorsteekpass van Pudil werd door De Bruyne afgelegd tot bij Kennedy. Die moest iets te ver uitwijken en knalde vanuit een scherpe hoek in het zijnet. Maar toch klommen de bezoekers nog voor de rust op voorsprong. Hyland kon tegen de gang van het spel in de 1-2 aan de tweede paal ongehinderd binnenkoppen.

Club Brugge liet er geen gras over groeien in de tweede helft. Vleminckx kopte een voorzet van Meunier terug tot bij Odjidja. Die speelde de bal met een hakje tot bij Vazquez en met een snoeihard schot knalde de Spanjaard de 2-2 tegen de netten. Twee minuten later kwamen Vossen en Almebäck met elkaar in botsing en moest de Zweed het veld noodgedwongen verlaten voor Vansteenkiste. Club Brugge liet het niet aan zijn hart komen. Dirar schilderde de bal perfect op het hoofd van de vrijstaande Vleminckx. Die had de hoek voor het uitkiezen, maar kopte pal op Köteles. Het sterk spelende Club klom dan toch op voorsprong na een goed uur spelen. Dirar legde de bal knap terug tot bij Meunier en die knalde de 3-2 op het bord. Meteen daarna was het opnieuw bijna raak, maar Köteles kon met alle moeite van de wereld de vrije trap van Odjija uit doel ranselen.

Dat was slechts uitstel van executie. Na een snel genomen vrijschop van Vazquez kon Dirar de Brugse voorsprong opdrijven tot 4-2. Club Brugge bleef de partij domineren, maar kreeg twintig minuten voor tijd de 4-3 tegen. Camus zette de bal na een counter perfect voor naar Vossen en die gaf Coosemans het nakijken. Club Brugge bleef de kansen missen en kreeg het deksel op de neus. Na een knappe sleepbeweging knalde De Bruyne de 4-4 hoog in doel. De thuisploeg was even van de kaart van deze plotse heropstanding van Genk en slikte vijf minuten voor tijd de 4-5. De Bruyne werd aangespeeld in de zestien en lobde de bal in doel. Zo ging de zege alsnog naar de Limburgers, die bijna heel de wedstrijd gedomineerd werden door de Bruggelingen. (SM)