Sterk Cercle Brugge wint

Cercle Brugge controleerde de wedstrijd op Bergen van begin tot einde en won verdiend met 0-2. Rudy scoorde de 0-1 voor de rust, Iachtchouk verdubbelde de score na rust na een knappe actie van Rudy.

De eerste echte doelkans kwam er na een vijftal minuten voor de bezoekers, maar thuisdoelman Werner had geen moeite om het schot van Vetokele onder controle te krijgen. Daarna had de wedstrijd weinig om het lijf. Het was wachten tot iets voor het halfuur op de volgende kans en die was meteen raak. Na een heerlijke 1-2 met Iachtchouk zette Rudy de 0-1 op het scorebord. De zevende van het seizoen voor de Portugees. Daarna kwam de thuisploeg meer en meer opzetten, maar zonder voor gevaar te zorgen. Het was zelfs nog Cercle dat voor de grootste doelkans zorgde, maar Werner reageerde attent op het gekrulde schot van Iachtchouk.

De tweede helft ging ook traag van start. Na tien minuten was er even opwinding. Doelman Verbist moest hoog klimmen om een bal te pakken en kon die maar nipt voor zijn doellijn stoppen. Daarna zette Perbet zich even door, maar niemand was gevolgd om te reageren op zijn voorzet. De reactie van Cercle liet niet op zich wachten, want meteen na de poging van Perbet stond het 0-2. Op de counter kreeg Rudy de bal tot bij Iachtchouk en die kon eenvoudig binnentikken. Bergen probeerde nog iets aan de achterstand te doen, maar geraakte heel moeilijk door de bezoekende verdediging. Het was wachten tot zeven minuten voor affluiten vooraleer ze een grote kans versierden, maar een attente Verbist reageerde attent op de doorgekopte hoekschop. In de absolute slotseconden van de partij kreeg Vetokele nog de kans op de 0-3, maar Werner lag goed in de weg.