Stefaan Vervisch ambieert podiumplaats op Iron Man in Hawaii

Redactie KW

Een gouwgenoot en trainingsmakker van Nico Van Daele en Kenneth Neyt is de uitgeweken Gentse Kortrijkzaan Stefaan Vervisch, die met zijn echtgenote een optrekje huurt in een complex net buiten Kona centrum.

“Mijn hobby’s waren vroeger surfen en strandracen met de mountainbike”, steekt Stefaan van wal. “Maar toen ik in oktober 2008 op een strandhappening in De Haan surfkennis Jean Deloddere bruingebrand en wat afgevallen hoorde zeggen dat hij er een triatlon in Florida had opzitten, rees bij mij de overtuiging dat ik dit ook moest aankunnen. Na Nieuwjaar 2009 begon ik te trainen en twee jaar terug haalden mijn toen 19-jarige zoon en ik de pers toen we hier samen de aankomstlijn overschreden.”

“Ook wat een plezierreis”

“Ik arriveerde nu ook weer de laatste zondag van september omdat ik er toch ook wat een plezierreis wil van maken. Als je echter wil trainen, je moet aanpassen en tegelijk wat aan sightseeing wil doen moet je hier dus wel een langere periode verblijven. Anders verschijn je absoluut niet uitgerust aan de start.”

Verlof zonder wedde

“Het is me wel een opoffering waard want het verpakkingsbedrijf Knohopack waarvan ik de directeur ben, sluit collectief tijdens de vakantieperiode zodat ik noodgedwongen extra verlof zonder wedde moet nemen. Dank zij mijn training bij het Iron Managers Team van BMW Lecoutere uit Tielt laat mijn conditie het beste verhopen. Vorig jaar was ik na 66 km in derde positie aan het fietsen toen ik moest overgeven en werd teruggeslagen. Maar ik finishte toch nog als nummer 7 in mijn leeftijdscategorie. Graag zou ik dus op 12 oktober opnieuw binnen de eerste tien eindigen en stiekem droom ik van een podiumplaats” zo klonk Stefaan nog bijzonder ambitieus op zijn eenenvijftigste.

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier