Stefaan Obreno weg bij Vlaamse Zwemfederatie

Redactie KW

Stefaan Obreno is niet langer hoofdtrainer van de Vlaamse Zwemfederatie (VZF). Het contract van de Bruggeling, dat nog tot 2012 liep, werd woensdagavond in onderling overleg verbroken.

Obreno, die sinds 2005 in dienst was bij de VZF, had als hoofdtrainer de verantwoordelijkheid over de integrale begeleiding van de elitezwemmers. Hij werkte ook nauw samen met topsportcoördinator Lode Grossen, die de eindverantwoordelijkheid draagt voor het globale topsportbeleid van de Vlaamse Zwemfederatie. Het was Obreno’s taak om zo veel mogelijk zwemmers op de Olympische Spelen in Londen te krijgen. “De breuk is eigenlijk het gevolg van de mindere resultaten in januari”, reageert Stefaan Obreno. “Er kwam sindsdien steeds meer wrevel en beide partijen opteerden ervoor om de samenwerking te beëindigen.”

“Mijn persoonlijke toekomst? Sinds gisteren ben ik niet meer in de zwemsport actief. Niet bij de federatie, niet bij de Brugse Zwemkring (BZK), nergens. Of dit tijdelijk of voorgoed is, weet ik nog niet. Ik zal me de komende drie weken herbronnen, alles op een rijtje zetten en dan uitmaken hoe mijn toekomst er zal uitzien. Of dat nog in de sport zal zijn, weet ik nog niet. Daarvoor is het nog te vroeg. Maar ik sluit niets uit…”

(CDW/ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier